تقریبا همه آدمها مطرح شدن یا دیده شدن را در یک سطح وسیع عمومی دوست دارند. و صاحبان کسب و کار، کارآفرینان و روسای شرکت ها و سازمان ها به مراتب بالاتر این مطرح شدن را می پسندند. اما یک شرکت روابط عمومی خوب باید جنس خبر و گزارش را خوب بشناسد و بداند در چه موقعیت هایی از این دو استفاده کند. اینجاست که نقش یک روابط عمومی خوب مشخص میشود. یک شرکت روابط عمومی خوب پیش از آنکه رییس یک شرکت را به صفحه نخست مهمترین روزنامه کشور برساند، چند نکته را باید در نظر بگیرد.
یک شرکت روابط عمومی خوب
یک شرکت روابط عمومی خوب باید بداند که روزنامه نگاران یا بلاگرها میرزا بنویس نیستند که هر آنچه را میشنوند، بنویسند. روزنامهنگاران پیش از آنکه بخواهند مهارتهای نوشتاری و قصه گوییشان را به رخ خواننده بکشانند، متفکرند. آنها همواره به خواننده فکر میکنند، اینکه چگونه میتوانند خواننده بیشتری برای خود به دست آورند. و از همه مهمتر اینکه روزنامه نگاران به وفادار ماندن خواننده به یک رسانه اهمیت زیادی میدهند. با این توضیحات، یک شرکت روابط عمومی خوب دو راه پیش رو دارد. اول اینکه یک متن خوب برای صاحبان کسب و کار بنویسد تا سخنان مدیر برای یک رسانه مهم و تاثیرگذار باشد. دوم اینکه برنامه ای را برای شرکت تنطیم کند که رسانهها خود به خود مجبور به تعامل با یک شرکت شوند. به عبارت دیگر یک شرکت روابط عمومی خوب میتواند کاری انجام دهد که به جای اینکه صاحبان کسب و کار به دنبال رسانهها باشند، رسانهها به دنبال کسب و کارها و کارآفرینان باشند.
در شیوه دوم، یک شرکت روابط عمومی خوب داستان خلق میکند. چرا؟ چون رسانه ذاتا در جستجوی اخبار است. آنهم اخباری که برای مردم مهم است و نه برای کارکنان داخلی شرکت ها! اشتباه اساسی اداره های روابط عمومی در داخل سازمان ها این است که تصور میکنند آنچه برای خودشان اهمیت دارد، برای دیگران هم مهم است. بنابراین آن اخبار را برای رسانه ها میفرستند و انتظار دارند در یک رسانه عمومی یا تخصصی منتشر شود.
به هر حال یک شرکت روابط عمومی خوب باید بتواند محتوایی برای رسانه ها تولید کند که ارزش انتشار داشته باشد. این محتوا میتواند یادداشتی درخصوص یک موضوع داغ اقتصادی باشد یا ویدئویی جذاب از کسب و کار یا ویدئویی گیرا از مسئولیت اجتماعی آن شرکت.
یک شرکت روابط عمومی خوب
مسیر دیگری که پیش روی یک شرکت روابط عمومی برای روی خط خبر نگاه داشتن یک شرکت وجود دارد، استفاده از اخبار روی موج است. در این شیوه، قبلا خبری تولید شده، این خبر برای صاحبان کسب و کار اهمیت دارد و تنها کاری که باید انجام شود، پاسخ به موقع و مناسب است. به عنوان مثال آخرین اظهار نظر رییس جمهور درباره موضوعی مرتبط با کار یک شرکت. یا آخرین پژوهشهای منتشر شده درباره خشکسالی را در نظر بگیرید. خشکسالی، کمبود آب و دیگر اثرات مخرب زیست محیطی یکی دیگر از سوژههایی است که یک شرکت یا سازمان را میتواند روی خط اخبار نگاه دارد. برای رسانه ها مهم است که شرکت های مهم و افراد تاثیرگذار بازار درباره مسائل مهمی همچون محیط زیست یا تغییرات بازار اظهار نظر کنند. و این وظیفه یک شرکت روابط عمومی خوب است که این موقعیت ها را شناسایی و شرکت را نسبت به آنها آگاه کند.