مدیران شرکت های روابط عمومی همانند دیگر مدیران اقتصادی به پرورش خصوصیات ویژه ای در خود نیاز دارند تا بتواند به موفقیت برسند. در میان تمام خصوصیاتی که مدیر یک بنگاه اقتصادی باید داشته باشد، خودآگاهی جزو نخستین ها و ضروریترین هاست. اگر مدیری به این مرحله از رشد برسد، به غیر از موفقیت برای بنگاه اقتصادی اش، باعث رشد کارمندان و دیگر اطرافیان خود نیز خواهد شد.
در حقیقت مدیران آگاه، آنهایی هستند که با نیست فهم مسائل به اطرافیان خود گوش میکنند و نه برای اینکه پاسخ دیگران را بدهند. به همین دلیل هم هست که از دید دیگران، مدیران آگاه نه استرس دارند و نه مضطربند. آنها بحران ها را با آرامش پشت سر میگذارند و همواره در یک هارمونی پویا با خود و دیگران به سر میبرند و رفتار میکنند. در این میان مدیران شرکت های روابط عمومی بیش از هر مدیر دیگری باید به این شرایط برسند چراکه روابط عمومی جزو مشاغل پر بحران و استرس زاست. آنچه در ادامه میآید، راهکارهایی است تا مدیران شرکت های روابط عمومی بتوانند با به کار گیری آنها از یک مدیر عادی به یک مدیر آگاه تبدیل شوند.
رسیدن به خودآگاهی مسلما مهمترین چیزی است که میتوانید با انجام آن به سبک ویژه خود در مدیریت یک مجموعه دست پیدا کنید. علاوه بر اینکه با پرورش این نکته به یک مدیر خوب تبدیل میشوید، پس از مدتی از نظر شخصی و فردی هم آدم متفاوتی خواهید شد.
راهکارهایی تا مدیران شرکت های روابط عمومی بتوانند با به کار گیری آنها از یک مدیر عادی به یک مدیر آگاه تبدیل شوند
خوداگاهی برای مدیران شرکت های روابط عمومی به این معناست که نه تنها نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، بلکه نسبت به افکار، احساسات و انگیزههای خود نیز آگاه باشند. پس از احاطه به تمام این احساسات و اندیشه هاست که مدیریت نقاط ضعف و قوت تان ساده می شود. برای رسیدن به این نقطه، این سوالات را از خود بپرسید:
چه چیزی را بیش از همه در زندگی دوست دارم؟
چگونه میتوانم شادی بیشتری را به زندگیام اضافه کنم؟
در چه شرایطی کم می آورم و چگونه میتوانم در چنین شرایطی بهتر عمل و رفتار کنم؟
این خودآگاهی را به دیگر موقعیت های زندگی اعم از کار و زندگی شخصی تان هم بیاورید. وقتی با همکارانتان ناهار میخورید یا زمانی که با دیگران گفتگو میکنید. همواره به یاد داشته باشید که موفقیت در پروژه های کاری تان به شدت به خودآگاهی حرفه ای شما وابسته است.
کار دیگری که مدیران شرکت های روابط عمومی باید انجام دهند تا بتوانند به مدیران موفق در حوزه کاری شان تبدیل شوند، این است که مراقبت ارتباطات خود باشند. جیم روهن، کارآفرین مشهور میگوید که ما حاصل ارتباط با پنج نفر در اطرافمان هستیم. این حرف بدان معناست که در عین اینکه بسیاری از ما به عنوان مدیران شرکت های روابط عمومی ، فردیت خود را داریم، تحت تاثیر یک دایره ارتباطات نیز هستیم. ارتباطاتی که نقش مهمی را در موفقیت فردی و کاری ما بازی میکنند. برای اینکه نسبت به نفوذ اطرافیان در شخصیت تان آگاه باشید، لیستی را از سه نفر از افرادی که وقت تان را با آنها میگذرانید، تهیه کنید. سپس خصوصیات فردی، رفتاری، نگرشی و جهان پیرامونی آنها را بنویسید. بعد از خود سوال کنید که آیا به طور میانگین از ارتباط با این افراد احساس رضایت میکنید یا نه. اگر این احساس رضایت را نداشتید، شبکه ارتباطی خود را از نو بسازید.
مدیران آگاه، آنهایی هستند که با نیست فهم مسائل به اطرافیان خود گوش میکنند و نه برای اینکه پاسخ دیگران را بدهند.
شاید به نظر عجیب بیاید اما مدیتیشن بخشی از پروسه تبدیل به یک مدیر خودآگاه است. مدیتیشن از میزان استرس میکاهد و تمرکز، کارکرد مغز و خلاقیت را افزایش میدهد. اما آنچه باعث میشود مدیتیشن را به مدیران شرکت های روابط عمومی توصیه کنیم، تاثیری است که این کار بر روی خودآگاهی افراد میگذارد. خبر خوشحال کننده این است که مدیتیشن انواع گوناگونی دارد و اگر 10 دقیقه در سکوت نشستن، فعالیت مورد علاقه شما محسوب نمیشود، میتوانید راه رفتن را امتحان کنید یا نوع دیگری از این درمان را پیدا کنید که با روحیات شما سازگار است.