رنگها و پیامی که منتقل میکنند
همه ما خیلی خوب میدانیم که تکرار و ثبات رنگ ها در تبلیغات و مارکتینگ نقش بسیاری حیاتی ای را در به یادآوری یک برند خاص ایفا میکند. شرکت کوکاکولا را در نظر بگیرید که چگونه هر بار با تکرار رنگ قرمز، نوشیدنیهای گازدار را به یاد ما میآورد.
به علاوه رنگ ها حاوی معنا و پیام هستند و میتوانند حال روحی افراد را هم تغییر دهند. رنگها بر اساس اینکه در چه فرهنگ، موقعیت یا صنعتی به کار گرفته شوند، معانی متفاوتی را به ذهن متبادر میکنند.
اتفاق بد اینکه صاحبان کسب و کار معمولا به اندازه کافی درباره رنگ شرکت شان فکر نمیکنند. یعنی در بسیاری از موارد، صاحب شرکت، رنگ مورد علاقه اش را برای کارش انتخاب میکند! این در حالی است که رنگها علاوه بر معنایی که به ما القا میکنند، ارتباط مستقیمی هم با ادراک و حالات روحی ما دارند. طوری که گفته میشود رنگها سریع تر از هر نشانه ارتباطی دیگری، به ما پیام و مفهومی را میرسانند. به همین دلیل هم این نکته اهمیت بسیار زیادی دارد تا بتوانید رنگی را انتخاب کنید که معنای درست و لازم در کسب و کار شما را به مخاطب القا کند. رنگ لوگوی کسب و کار
درواقع شما به عنوان یک کارآفرین باید رنگی را انتخاب کنید که حاوی احساس و تصویری باشد که میخواهید به مخاطب برسانید. برای این کار هم ابتدا باید جزئیات بسیار زیادی را درباره مشتریان هدف خود بشناسید و از سلیقه، سطح و طبقه اجتماعی آنها مطلع باشید تا رنگ درستی را برای لوگو و دیگر المانهای کاری شرکت خود انتخاب کنید.
آنچه درباره رنگها در ادامه گفته میشود، مسائلی است که درباره جامعه و فرهنگ آمریکا صادق است و شاید درباره بیزینس در ایران چندان کاربردی نداشته باشد اما شاید بتواند استارت آپ های ایرانی را درگیر و به آنها ایده دهد.
رنگهای گرم همچون قرمز، زرد، نارنجی و طیفهای آن، رنگهای خورشید و آتش هستند و به طور کلی قدرت، انرژی و اراده را به یاد ما میآورند.
قرمز: قرمز، رنگ انرژی است. این رنگ میتواند ضربان قلب را بالا ببرد و باعث شود که تندتر نفس بکشید یا فشار خون را بالا ببرد. این تغییرات فیزیکی است که باعث شده غالبا رنگ قرمز یادآور میل، اشتیاق و پرخاشگری باشد. به همین دلیل هم هست که رنگ قرمز علامت خطر به حساب میآید چون سمبل انرژی، فعالیت، شجاعت، تمایل شدید، سرزندگی، خطر و استقلال است! بنابراین اگر میخواهید جلب توجه کنید یا اعتماد و حفاظت را به مخاطب القا کنید، رنگ قرمز را به کار ببرید.
رنگها و پیامی که منتقل میکنند
نارنجی: نارنجی، رنگی برای بیان اشتیاق است. این رنگ که از قرمز آتش و زرد گرفته شده، در صعنت دارو و درمان به کار گرفته میشود. البته بیشتر نارنجی ملایم است که در این صنعت به کار میرود. نارنجی سمبل سرگرمی، استقامت برای به دست آوردن اهداف، خلاقیت، خوش شانسی و ماجراجویی است.
اگر دوست دارید کالا یا خدماتی که ارائه میکنید، از خشک و یکنواخت بوده کمی فاصله بگیرد، نارنجی را به آن اضافه کنید. با رنگ نارنجی به همه چیز میتوانید انرژی مضاعفی اضافه کنید. این رنگ میزان سرگرمی و خلاقیت محصولات تان را بالا میبرد.
زرد: زرد رنگی برای نشان دادن شادی است. همان طور که تابش خورشید را با رنگ زرد میشناسیم، این رنگ یادآور گرما، انرژی، روشنایی، خوشبینی، خرد و شادی است. زردهای ملایم از آن رنگهایی است که به سرعت به چشم میآید و به راحتی میتواند جلب توجه کند. از نظر تاریخی هم زرد به کار میرفته تا نجابت و وفاداری را نشان دهد. با همه اینها مراقب باشید در چه جای و جایگاهی آن را به کار میبرید چون این رنگ در عین حال برای نشان دادن بزدلی، احتیاط، بیماری و حسادت نیز به کار میرود.
در مجموع رنگ زرد را هنگامی که میخواهید وضوح چیزی را بیشتر کنید یا شادی و نشاط را در افراد بیدار کنید، میتوانید به کار ببرید.
رنگهای سرد از جمله بنفش، آبی، سبز و متعلقات و طیفهای آن جزو رنگهای سرد به حساب میآیند. این رنگ ها رنگ های طبیعت هستند و به طور معمول، معنا و مفهوم حفاظت از آنها برداشت میشود.
بنفش: بنفش، رنگ مخصوص وفاداری است و از ترکیب رنگ قرمز و آبی ملایم به دست آمدهاست. شاید به همین دلیل هم باشد که نماینده تام الاختیار تناسب و تعادل به حساب میآید. بنفش در عین حال سمبل پیچیدگی، معنویات، آرامش، جادو، اسرارآمیز بودن، اصالت، زندگی لاکچری نیز هست. این رنگ معمولا مورد پسند کودکان و افراد خلاق قرار میگیرد. بنابراین وقتی میخواهید یکی از مفاهیم خیال پردازی، تعادل، اهمیت، رویاپردازی، نوستالژی و آرامش را به مشتری تان القا کنید، میتوانید این رنگ را در فضاهای مختلف به کار ببرید.
آبی: آبی رنگ اعتماد است و اولین تداعی معانی که با دیدن آن به ذهن متبادر میشود، دریا و آسمان است. رنگ آبی سمبل وابستگی، امنیت و قدرت است.
رنگها و پیامی که منتقل میکنند
سیاست مداران محافظه کار و همچنین موسسات مالی و اعتباری بیشتر از رنگ آبی استفاده میکنند چراکه این رنگ باعث آرامش افراد و جلب اعتماد آنها میشود. اگر کسب و کار شما به القای آرامش، راحتی، معاشرت، صلح و خلوت کردن نیاز دارد، این رنگ را به کار بگیرید. اما مثلا در صنایعی مانند رستوران داری از رنگ آبی استفاده نکنید چون این رنگ اشتها را سرکوب میکند.
سبز: رنگ سبز، رنگ طبیعت است و با رشد، تازگی و باروری تناسب ویژه ای دارد. معنایی که در پس رنگ سبز نهفته شده میتواند بنا بر طیفهای مختلف این رنگ متفاوت شود. به عنوان مثال سبز خیلی پررنگ با پول، ثروت، پرستیژ اجتماعی یا رفاه اقتصادی قرابت معنایی ویژه ای دارد. در حالی که سبز کمرنگ سبکی و آرامش را به افراد القا میکند. رنگ سبز سمبل سرزندگی، رشد، یادگیری، تعادل و هارمونی است.
رنگ های خنثی شامل رنگهای نظیر قهوه ای، مشکی، سفید و مشتقات آن میشوند. این رنگها بیشتر در طراحی و گرافیک به عنوان پس زمینه به کار میروند و معنایی که به ذهن متبادر میکنند بسته به اینکه چه رنگهایی در اطراف آنها به کار رفته، متفاوت میشوند.
قهوه ای: قهوه ای و خاکستری رنگ زمین است. به همین دلیل هم با سادگی، تداوم و ثبات هم خانواده هستند. با این حال باید بدانید این رنگ را چگونه و در کجا استفاده کنید چون این طیف رنگی میتواند کثیفی را هم به مخاطب منتقل کند.
مشکی: مشکی رنگی برای موقعیت های جدی است. درواقع چون از رنگ مشکی در مواقعی که رنگی وجود ندارد استفاده میشود، میتوان به گونه ای گفت که این رنگ جای خالی را پر میکند. به همین دلیل هم در موقعیت های منفی، با ترس، ناامنی و مرگ تداعی معانی دارد. و در موقعیت های مثبت نشانه اسرارآمیز بودن، رسمی بودن، پیچیدگی و قدرت است. این رنگ بیشتر در زمانی استفاده میشود که بخواهید کالاهای گران قیمت بفروشید.
رنگها و پیامی که منتقل میکنند
سفید: رنگ سفید نماینده خلوص و پاکی است. این رنگ به گونه ای نشان از حضور تمام رنگ هاست و جامعیت، کامل بودن صراحت و حقیقت را نشان میدهد.
رنگ سفید به طور عمومی با عالی و کامل بودن قرابت معنایی دارد و وقتی به کار میرود که بخواهیم پاکی و تمیزی را نشان دهیم. از رنگ سفید بیشتر در صنعت درمان و دارو و پزشکی به کار میرود. این رنگ همچنین مورد استفاده و مورد علاقه سازمان های علمی یا موسسات خیریه نیز هست. از این رنگ وقتی استفاده کنید که میخواهید روی شفافیت، وضوح، تازگی یا پاکی محصول یا شرکت تاکید کنید.