طراحی لوگو در این زمان بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. لوگو حالا دیگر تنها نمادی برای شناخت یک برند، شرکت یا کسب و کار نیست. لوگوی شرکت ها در حال حاضر بیشتر از اینکه تنها یک نشانه باشد، یکی از عوامل موفقیت یک برند به حساب میآید. و اگر لوگوی کسب و کاری خوب و جذاب طراحی شده باشد، میتواند پل ارتباطی خوبی با مخاطبان و مشتریان هدف آن بیزینس برقرار کند. برعکس این اتفاق هم زیاد رخ داده است. لوگوهایی که بدون تفکر و از سر اتفاق طراحی و ساخته شدهاند، نتوانستهاند پیام مورد نظر کارآفرینان را به مخاطب برسانند و همین مساله به یک شرکت آسیب وارد کرده است.
در این میان، طراحی لوگو در کسب و کارهای نوظهور و پیشرفته به خصوص کسب و کارهای آنلاین اهمیت بیشتر و پررنگ تری دارد. لوگو در این نوع کسب و کارها رابطی است میان مارکترها و مشتریان بالقوه. درحقیقت دسته اول یعنی مارکترها استراتژی های متفاوتی را به کار میگیرند تا مطمئن شوند که مردم توانستهاند با یک کسب و کار به شکل درستی وارد ارتباط شوند. بر همین اساس هم است که صاحبان کسب و کار پول و وقت زیادی برای سر و سامان دادن و طراحی ابزارهای بصری صرف میکنند تا مطمئن شوند که مخاطبان میتوانند به درستی با کسب و کار آنها وارد تعامل و در نهایت هم از یک فرد یا حتی خریدار عادی به یک مشتری وفادار تبدیل شوند.
آنچه میخوانید توصیه کسب و کارهای موفق درخصوص موثر بودن لوگوی یک شرکت است.
شما به عنوان طراح مطمئنا نسبت به برند، آگاهی لازم را پیدا خواهید کرد. با این حال، زمانی که تصمیم به طراحی گرفتید، این نکته را در تمام مدت به یاد داشته باشید که لوگوی شرکت باید برای دسته خاصی از مردم قابل فهم و درک باشد. به همین دلیل هم از همان ابتدا مشخص کنید که کسب و کاری که برای آن کار میکنید، دقیقا چیست و ایده پشت آن که قرار است به مخاطب فهمانده شود، شامل چه مفاهیمی است. اساسا به عنوان طراح و گرافیستی که قرار است برای یک شرکت تجاری کار کنید، باید با مفاهیمی همچون شخصیت، هویت و لحن برند کاملا آشنا باشید و اینها را از صاحبان کسب و کار درخواست و سپس کار طراحی لوگو را آغاز کنید. این اطلاعات لازم است چون شما در نهایت باید لوگویی را طراحی کنید که حاوی اين نكات باشد.
رنگها و شکل هایی که برای طراحی لوگو به کار میبرید باید همتراز با خدمات یا کالایی باشد که کسب و کار آن را عرضه یا تولید میکند. به این دلیل که وقتی یک لوگو این همترازی را در خود داشته باشد، هویت برند شرکت در بازار رقابتی به طور مداوم مشخص خواهد بود. به علاوه مخاطبان و مشتریان هم پیام شرکت/ برند را درک میکنند.
به غیر از رعایت نکات مارکتینگ در طراحی یک لوگو، لوگو از نظر بصری و گرافیکی هم باید قوی بوده و تاثیری مداوم بر مخاطبان خاص آن صنعت داشته باشد. این لوگو باید تاثیری همیشگی بر فعالان آن حوزه خاص از فعالیت و همچینن بر مشتریان آن داشته باشد. لوگو باید به اندازهای خوب باشد که مردم با یک نگاه به آن، مسحورش شوند و آن لوگو بتواند مشتریان را بارها و بارها به سوی خود بکشاند.
و برای اینکه بدانید آیا لوگویی که طراحی کرده اید، این تاثیر همیشگی را میتواند داشته باشد یا نه، باید مطمئن شوید که لوگوی تان متفاوت و بیهمتاست. لوگوی کسب و کار شما نباید شبیه به لوگوی شرکا یا دیگر لوگوهایی باشد که پیش از شما موفقیت آمیز عمل کردهاند. به همین ترتیب باید لوگویی طراحی کنید که بر پایه مفاهیم تازه ای خلق شوند و بتوانند یک سر و گردن در بازار رقابتی ای که در آن فعالیت میکنید، بالاتر بایستید.
مسلما به عنوان یک گرافیست، همه چیز را درباره رنگ ها و پیامی که منتقل میکنند، میدانید اما به پیام و تداعی معانی رنگ ها در فرهنگ ایران دقت کنید. همچنین پیش از آنکه درباره انتخاب رنگ ها در طراحی لوگو تصمیم بگیرید، به این مساله دقت کنید که رنگ آبی در لوگوی بسیاری از کسب و کارها باعث جذب جوانان به آن شده است. درواقع رنگ آبی، حس هوش و همدلی را به مخاطب میرساند و به همین دلیل هم است که لوگوی شبکه هایی همچون فیس بوک آبی رنگ است. اساسا برای کسی که در این حوزه کار میکند، تجزیه تحلیل لوگوی سایر کسب و کارهای موفق میتواند بسیار مفید و کارآمد باشد.
حرف آخر اینكه برای طراحی یك لوگوی خوب و منحصر به فرد، علاوه بر مهارت های گرافیكی باید نسبت به برند وشخصیت و پرسونای آن هم همه چیز را با جزئیات بدانید و بخوانید. شما یكی از سخت ترین وظایف را به دوش دارید و در نهایت باید لوگویی طراحی كنید كه همه خواسته ها و نیات صاحبان كسب و كار را در یك نگاه به مخاطب برساند. و این كار جز با اتودهای مكرر ممكن نمی شود.